Tag Archives: kedah

Membekal & Memasang Jam Azan Masjid Digital Di Surau At-Taqwa Bandar Amanjaya Zon Anggerik

Alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi kerana berkesempatan menunaikan amanah seorang hamba Allah yang mewakafkan jam azan masjid (saiz besar) untuk kegunaan surau At-Taqwa Bandar Amanjaya Zon Anggerik. Team JamAzan.com dianggotai En.Khairul & En. Rizal tiba di surau At-Taqwa sekitar jam 3 ptg.

Kami disambut baik oleh pegawai surau En. Mahathir dan En. Halim. Kami terus memberi  penerangan serba sedikit mengenai cara jam berfungsi dan cara penggunaan . Setelah itu, En. Rizal terus memulakan pemasangan jam tersebut dengan jayanya.

Syukur, pemasangan berjalan lancar. En. Rizal ni mahir dalam bab pemasangan jam azan, maklumlah orang lama dalam bidang ni. Buat kerja seorang saja dah selesai tak sampai 10 minit pun.

Sesi bergambar bersama En.Mahathir (Kiri) Admin JamAzan.com (Tengah) dan En.Halim (Kanan).

Jika anda berminat mendapatkn jam azan saiz paling besar ni, boleh whatsapp ke 017-5601956. Semak stok dulu sebelum order.

Pemasangan hanya dibuat di sekitar Kedah sahaja insyaAllah. Bagi luar kawasan kedah, kami cadangkan pasang sendiri sebab terlalu mudah untuk gantung jam ni, macam gantung frame gambar. Cuma kenalah drill sikit supaya kukuh. Cari anak kariah yang muda2 sikit buat kerja, cepat selesai hehe

Pemasangan Jam Azan Surau di Surau Al-Fateh Taman Sejati Sg Petani Kedah

Alhamdulillah pada 29 April 2017, pihak JamAzan.com selesai menghantar jam azan surau di Surau Al-Fateh Taman Sejati Sg Petani Kedah


 

Pemasangan di buat oleh ajk surau berkenaan , hanya semudah menggantung frame gambar.
Jam ini bersaiz 27″ x 21″ dan berat sekitar 6 Kg. Dengan hiasa Kaligrafi Surah An-Nisa. ayat 103 tampak ia lebih anggun bergaya 🙂

Jika ada yang berminat boleh Whatsapp/call 017-5601956

bullet1Kos Penghantaran PERCUMA
bullet1Tanpa GST

Diskaun Hari ini RM100! RM1300 RM 1200 (Sem. Malaysia)
Diskaun Hari ini RM100! RM1400 RM 1300 (Sabah / Sarawak)

Pemasangan Jam Azan Masjid Kampung Perupuk , Pendang Kedah

Assalamualaikum,

Pada 28 November 2015 , team JamAzan.com telah diamanahkan untuk membekal dan memasang Jam Azan Masjid di Masjid Kampung Perupuk , Pendang , Kedah.

Masjid lama yang diubah suai ini menggunakan binaan kayu dan binaan batuan yang menarik. Kami tertarik dengan seni bina masjid ini.

IMG-20160309-WA0007 (Small) IMG-20160309-WA0008 (Small) IMG-20160309-WA0009 (Small) IMG-20160309-WA0011 (Small)

Jalan untuk sampai ke masjid ni pun agak mencabar , aplikasi android WAZE tak dapat bantu sebab jalan kampung tak ada dalam database mereka.

Akhirnya sampai juga di destinasi yang dituju , sampai sahaja di masjid ini , En Rizal terus berikan penerangan mengenai cara penggunaan Jam Azan dan sedikit sebanyak info mengenai jam tersebut.

sesi penerangan 2 (Small) sesi penerangan (Small)
Pemasangan hanya menggunakan 2 skru sahaja , gantung terus je dan buat sedikit wiring di belakang jika cable yang sedia ada tidak sampai untuk cucuk pada soket elektrik.

20151128143103 (Small) 20151128143122 (Small)